Kanon-ulykke på Kronborg er endnu uopklaret

Forsvarets Auditørkorps undersøger stadig ulykken, som tirsdag kostede en 26-årig soldat to en halv finger.

Forsvaret er ikke kommet tættere på at opklare, hvad der gik galt, da en 26-årig soldat tirsdag blev blæst ned fra en bastion ved Kronborg af et kanonskud. Det oplyser det Danske Artilleriregiment.

- Det er fortsat noget, der undersøges af Forsvarets Auditørkorps og Arbejdstilsynet, og der er ikke kommet noget ud omkring det, og jeg vil formode, at der går et par dage, får de melder noget ud, siger pressechef ved Danske Artilleriregiment Arne Dyring.

Ulykken skete under affyringen af en salut i anledning af prins Henriks fødselsdag og sendte soldaten i et styrt på seks til otte meter ned ad bastionen. Det var angiveligt under genladningen af kanonen, at soldaten blev ramt af en krudtladning.

Ulykken kostede soldaten to en halv finger på højre hånd og forbrændinger på begge ben, fortæller Arne Dyring.

- Han har ligget på Rigshospitalet de sidste 24 timer, hvor han har været til undersøgelse, og de er gået i gang med at reparere på hans skader, siger Arne Dyring og fortsætter:

- De mener, at han fortsat vil have fuld førlighed i pegefinger og tommelfinger, men hvad der skal laves af transplantationer og andet i den forbindelse, tør jeg ikke sige noget om.

Den tilskadekomne soldat er ifølge Arne Dyring overkonstabel af 1. grad i Danske Artilleriregiments 1. Artilleriafdeling, som har base i Oksbøl.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere