Kandidater kæmper om stemmer til det sidste: Man skulle næsten være et skarn

Mens valgkampen er slut for nogle, var andre folketingskandidater onsdag morgen ude med skilte i et forsøg på at kapre de sidste vælgere.

Selvom valgkampens sidste ord er blevet sagt for de fleste kandidater, så var flere onsdag morgen atter at finde i bybilledet i et sidste forsøg på at rage de sidste stemmer til sig.

Med bannere og slagsange havde De Konservatives Mette Abildgaard, der stiller op i Nordsjælland, indfundet sig i vejkanten på Kongevejen i Holte og fra klokken syv forsøgt at overbevise forbifarende om at give hende deres stemme.

- Vi står her, fordi vi håber på at få de sidste stemmer i hus. Vi har knoklet så hårdt i fire uger, og så skulle man næsten være et skarn, hvis man ikke lige prøvede at få det sidste med, siger Mette Abildgaard, der senere på morgenen fik selskab af Enhedslistens Mai Villadsen og hendes støttere.

Også De Radikales Ida Auken opstillet i Københavns Storkreds var onsdag morgen ude for at gøre opmærksom på sin kandidatur.

- Vi har stået ude ved cyklisterne med skilte påskrevet ’Tak fordi du stemmer’ og sagt god valgdag og bare vinket til folk og sagt tak, fordi du vælger at være en del af demokratiet, siger Ida Auken.

Anderledes forholder Socialdemokratiets Mattias Tesfaye opstillet i Københavns Omegns Storkreds sig dog.

- Valgkampen er slut for mit vedkommende. Nu handler det om at lade vælgerne få fred og ro til at tænke sig om. Jeg skal ud og holde nogle grundlovstaler, men de handler ikke om, at man skal stemme på Socialdemokratiet. De handler bare om værdien af demokrati, siger Mattias Tesfaye.

 

Omkring ti procent er i tvivl

Meningsmålinger op til dagens valg peger på, at omkring ti procent af vælgerne er i tvivl om, hvor krydset skal sættes.

Det er især dem, kandidaterne forsøger at kapre her i 11. time.

- Måske er der nogle, der ikke har besluttet sig, og som så lige bliver mindet om, at ’nå ja, Ida Auken findes også’, siger De Radikales Ida Auken, der stiller op i Københavns Storkreds.

- Men i virkeligheden handler det bare om, at vi gerne vil sige tak. I disse tider, hvor der er stort pres på demokratiet, og hvor nogle gerne vil bryde Grundloven, så er det at fejre grundlovsdagen og sige tak, det har også en betydning, siger hun.

Hvis du endnu ikke har stemt og fortsat er i tvivl om, hvem du skal stemme på, kan du fortsat nå at tage TV 2 Lorrys kandidattest på linket her.

Både Mette Abildgaard og Mai Villadsen var ude for at hente stemmer onsdag morgen.
Både Mette Abildgaard og Mai Villadsen var ude for at hente stemmer onsdag morgen.
Foto: TV 2 Lorry

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere