Kampfly i luften over hovedstadsområdet - se, hvornår de flyver over dig

Flyvevåbnet fylder torsdag 70 år - og det bliver fejret med kampfly, helikoptere og transportfly i luften over hele Danmark. Se i artiklen, hvornår flyene er i luften over dig.

To C-130'ere vil droppe flares ved Sjællands Odde den 1. oktober. Bagefter flyver de mod Kronborg. Foto: Forsvarskommandoen

Den 1. oktober fylder det danske Flyvevåben 70 år.

Og det markeres med et luftrum fyldt med både kampfly, helikoptere og transportfly hele dagen - blandt andet over hovedstadsområdet.

Det kan både ses og høres fra jorden.

Læs også Se billederne: Kampfly i formation flyver over Sjælland

Hercules transportfly og hjemmeværnets Defender-overvågningsfly vil træne lavflyvning, formation og observation rundt over det meste af landet og noget af ruten – blandt andet over hovedstadsområdet vil flyene eskorteres af F-16-fly.

Klokken 13.30 flyver F-16-flyene over København, mens flyene passerer Kronborg klokken 14.10. De øvrige overflyvninger på ruten kan Flyvevåbnet ikke sætte præcist klokkeslæt på.

Læs også DM i papirflyvning: Kan din hjemmelavede flyver slå rekorden?

Derudover vil der være redningshelikoptere i luften over Køge, der vil lave øvelser over vand. Det sker mellem 12.00 og 14.00.

Se flyenes ruter på kortet herunder. Klik på de enkelte byer for at se, hvornår de passerer:

Øvelsen har flere formål - blandt andet får de flyvende enheder mulighed for at træne sammen med mange andre fly i luften på samme tid.

- Det er ikke nyt, at Flyvevåbnets flyvende enheder træner sammen. Men det er nyt, at vi på denne måde samler så meget som muligt på én dag. Det er en virkelig god mulighed for at trykprøve vores kunnen og vores processer, siger Karsten Fledelius Jensen, der er chef for det Nationale Luftoperationscenter.

Flyvevåbnet vil løbende lægge videoer af dagen ud på sin facebook-side.

Her ses et F16-fly, der torsdag kan ses i luften over Hovedstadsområdet. Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau ScanpixTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?