Kampen om lygtepælene: FV-kandidater bliver andenvælgere

Lørdag middag blev der hængt valgplakater op til Europa-Parlamentsvalget mange steder. Det betyder, at folketingskandidaterne måske får mindre plads til deres plakater.

Præcis klokken 12 lørdag blev valgkampen til Europa-Parlamentsvalget officielt skudt i gang, da det blev tilladt at hænge valgplakater op.

Blandt andet ved Stensbjergvej ved Køge Stadion stod politikere og hjælpere klar til at få de bedste pladser på hegn og i lygtepæle.

Blandt andet var folketingskandidaterne Jacob Mark (SF) og Mads Andersen (K) mødt op.

 

Men fordi folketingsvalget ikke er blevet udskrevet endnu, er det kun valgplakater med kandidater til Europa-Parlamentsvalget, der må blive hængt op, og det ærgrer de to folketingskandidater:

- EP-valget er vigtigt. Det er jo ligeså vigtigt som folketingsvalget. Jeg havde bare håbet på, at vi skulle hænge vores egne plakater op også, siger Mads Andersen.

- Vi har et kæmpe kampagnehold klar til at fylde kommunen med plakater med børnebudskaber, men nu bliver det så vores EP-kandidat, der får alle de gode pladser. Det må vi jo leve med, lyder det fra Jacob Mark.

Kamp om de gode pladser

De to folketingspolitikere mener begge, at netop krydset ved Stensbjergvej og Ringvejen i Køge er et af de vigtigste steder at få deres valgplakater hængt op, når de må. Men nu er krydset fyldt med valgplakater til Europa-Parlamentsvalget.

De to politikere regner dog stadig med, at de nok skal få sneget nogle af deres egne valgplakater ind i mængden.

- Jeg håber, at de to valg kommer til at ligge forskudt, når det nu ikke blev i dag, vi skulle hænge mine valgplakater op. Så kan det nemlig være, at jeg kan få nogle af de gode pladser her, når EP-kandidaternes valgkamp er slut, siger Mads Andersen.

 
 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Folketingsvalget skal senest afholdes den 17. juni, og det betyder, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan vente med at udskrive valg til lige efter Europa-Parlamentsvalget.

Men Jacob Mark har allerede snakket med Kira Marie Peter-Hansen, der er SF's spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, om de gode pladser:

- Vi har lavet en aftale om, at hvis folketingsvalget bliver udskrevet lige om lidt, må jeg gerne tage hendes valgplakater ned i krydset her, hænge mine egne op, og så finde nogle andre gode steder til hende.

Europa-Parlamentsvalget bliver afholdt søndag den 26. maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere