Kampen om Køges biblioteker skudt i gang

Er det biblioteket i Ølby, Bjæverskov, Ejby eller Køge midtby der skal stå for skud, når Køge Kommune skal finde besparelser på biblioteksområdet? Det spørgsmål har fået borgere og politikere ud af busken og klar med alternative forslag, og flere peger nu på, at hovedbiblioteket i Køge midtby skal lukkes fremfor de små ude i kommunen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Finn Buch Petersen fra Demokratilisten foreslår en lukning af Køge Bibliotek og en tilhørende fredning af de øvrige små biblioteker i kommunen. Og Bjæverskov Nærmiljø foreslår en flytning af Bjæverskov Bibliotek og om nødvendigt også en lukning af Køge Bibliotek.
- Hvis det er en mulighed bør vi lukke hovedbiblioteket og flytte det til Ølby. Der bor ikke ret mange mennesker i midtbyen. Derudover er det svært at komme dertil, og man kan ikke parkere, siger Finn Buch Petersen.
Formand for kulturudvalget i Køge Kommune, Erik Swiatek (S), kan fortælle, at planen på ingen måde er at gennemføre alle spareforslagene:
- Det ligger ikke i kortene, at alle spareforslagene i handlekataloget skal gennemføres. Det ville udhule bibliotekerne for meget. Forvaltningen har i handlekataloget taget mange forslag med for, at politikerne har noget at vælge imellem, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere