Kamp mod bane fortsætter

Trafikstyrelsen gav i går de 10 modstandskommuner mod en nybygget jernbane på Sjælland afslag i den aktindsigt, der skulle have have fået visualiseringer af baneprojektet fra København over Køge til Ringsted frem i offentligheden, skriver DAGBLADET Køge.

Trafikstyrelsen fortæller i svaret, at de faktisk både har udformet nye visualiseringer og opdateret eksisterende, men de aktuelle visualiseringer nægter Trafikstyrelsen at udlevere. Trafikstyrelsen henviser i svaret til, at det kan skade den politiske proces, hvis offentligheden får kendskab til visualiseringerne.
- Vi kan konstatere, at Trafikstyrelsen nægter at samarbejde om de her visualiseringer. Det fremgår klart af deres svar. Det er naturligvis frustrerende. Vi henvender os nu til Transportministeriet for at få en forklaring på Trafikstyrelsens forsøg på at holde de aktuelle visualiseringer hemmelige for offentligheden, siger borgmester Michael Ziegler, Høje-Taastrup Kommune.
Derudover søger de 10 kommuner nu yderligere aktindsigt for at se det materiale, som Trafikstyrelsen i svaret kalder 3D-modelfiler.
- Det er klart, at nogen mener, at offentligheden ikke skal have de visualiseringer, offentligheden har ret til. Trafikstyrelsen har fra starten planlagt, at 3D-visualiseringer skulle indgå som helt centralt i præsentationen af løsningerne og debatten. Nu er det lige pludselig ikke så vigtigt, at offentligheden ser, hvordan løsningerne vil påvirke bymiljøer og landskaber. Det er uanstændigt uanset hvilken løsning, man foretrækker, siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup (V) Solrød Kommune.
De 10 sjællandske kommuner, der arbejder for 5. sporsløsningen over Roskilde er Greve, Holbæk, Høje-Taastrup, Ishøj, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Roskilde, Solrød og Vallensbæk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere