Kære bilister: Her er de påskedage med mest vejkaos

Påsketrafikken kan et stykke hen af vejen minde om kaos. Læs med her for at få informationer om påsketrafikken i Lorryland og gode råd til kørslen.

Påske er ofte en dejlig tid mange forbinder med en dejlig frokost, et lille glas snaps, en sommerhustur, samvær med familie, æggejagt osv. Men ligeså hyggelige som alle de aktiviteter er, ligeså træls kan det være at skulle få fragtet sig selv hen til aktiviteterne.

Påsketrafikken vækker altid lidt vej-kaos landet over, og det er Lorryland desværre ikke fritaget for. TV 2 Lorry har derfor allieret sig med Vejdirektoratet for at kunne give informationer og gode råd om trafikken i Lorry-området hen over påsken.

De værste køredage og strækninger   

Ifølge Camilla Eghøj, der er vagthavende i Vejdirektoratet, er erfaringen, at særligt tre dage volder udfordringer. Det er lørdag den 13. april, onsdag den 17. april og skærtorsdag den 18. april. Mange kører nemlig i sommerhus på disse dage.  

quote Folk har mere travlt med at komme afsted på ferie end at komme hjem igen

Camilla Eghøj, vagthavende i Vejdirektoratet

Trafikken vil nemlig være særlig slem klokken 10.00 – 14.00 den 13. april og 18. april, mens myldretrafikken bliver værre end normalt den 17. april klokken 14.00 – 18.00.

De steder, man kan forvente tæt trafik og måske endda lidt kø, er på E20 Køge Bugt Motorvejen, Motorring 3 og Hillerødmotorvejens forlængelse.

Selvom der er mange der kører til deres sommerhus som er beliggende i Nordsjælland vil det ifølge Camilla Eghøj formentlig ikke skabe problemer, da folk kører meget spredt, når først de rammer Nordsjælland.

Nu tænker du måske: Hvad så når jeg skal hjem fra sommerhuset igen? Men her mener Camilla Eghøj ikke, at der vil være nogen problemer.

- Folk har mere travlt med at komme afsted på ferie end at komme hjem igen. Derfor kører folk lidt mere spredt hjemad. Folk kører hjem på forskellige dage og spredt lidt mere ud over døgnet, så det plejer ikke at gøre anledning til meget tæt trafik, siger hun.

De gode råd

En rigtig god idé er at holde sig opdateret på Trafikinfo. Trafikinfo er en app, hvor du kan få opdateringer om trafikken og advarsler om kødannelse, så du kan tage en alternativ rute.

quote Undgå at køre afsted på de mest travle tidspunkter

Camilla Eghøj, vagthavende i Vejdirektoratet

Derudover har Camilla Eghøj et par opfordringer til billisterne.

- Undgå at køre afsted på de mest travle tidspunkter. Kør en anden dag eller kør tidligt om morgenen eller senere på eftermiddagen. Alternativt kan du også køre lige midt i den travleste tid, men kør med forventningen om tæt trafik og hav luft i tidsplanen til forsinkelser, siger hun.

Det sidste råd fra Vejdirektoratet er at holde afstand til bilen foran dig. Det er nemlig ikke de mange trafikanter der skaber de store kødannelser. Det er ulykkerne. Så kør forsigtigt, kryds fingre for at andre gør det samme og kom godt afsted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere