Kæmpekrav mod entreprenør på metrobyggeri

En af de største entreprenører på det københavnske metroprojekt hives nu i Arbejdsretten med krav om en efterbetaling på godt fem mio. kroner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Der er tale om den italienske virksomhed Trevi Spa., som udfører indfatningsvæggene omkring de 21 arbejdsskakte og stationsskakte, inden den mere klassiske betonarmering kan udføres.

Trevi har i mere end et år konsekvent undladt at indbetale feriepenge og søgnehelligdagsbetaling for sine ansatte på metroprojektet.

Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) har opgjort de manglende indbetalinger til minimum 5,1 mio. kroner fra 1. maj 2012 til 1. juni i år.

Den italienske virksomhed blev i april sidste år meldt ind i Dansk Byggeri og har dermed siden været omfattet af den danske bygge- og anlægsoverenskomst. Heraf fremgår, at feriepenge og søgnehelligdagsbetaling efter overenskomstens regler for udenlandske udstationerede medarbejdere skal indbetales til en særlig feriekasse, som forbundene i BAT-kartellet administrerer i fællesskab.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere