Kæmpe underskud i region kan føre til store sygehusbesparelser

Region Sjælland har underskud. Det kommer til at betyde store besparelser i form af afskedigelser på regionens sygehuse, medmindre regeringen kommer til undsætning.

Pengekisten er læk i de danske regionener.

Næste år er der udsigt til et budgetunderskud på 245 millioner kroner alene i Region Sjælland.

Og det gebommerlige minus kommer til at gå ud over patienterne og regionens ansatte, hvis ikke regeringen kommer til undsætning med en klækkelig pose penge.

Sådan lyder beskeden fra regionsrådsformanden, der sender SOS-signal af sted til Christiansborg.

Hvis ikke regeringen finder penge til regionen, er udsigterne dystre: Regionen må i så fald være nødt til at udføre besparelser ved at afskedige personel på sygehusene.

- Det vil være katastrofalt. Det vil gå ud over patienterne, for vi vil ikke længere kunne tilbyde den kvalitet og service, som vi leverer nu. Det vil betyde for lidt tid til patienterne, færre undersøgelser, længere ventetider, et presset arbejdsmiljø og øget risiko for fejl, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Det er ikke den kurs, som vi skal sende det danske sundhedsvæsen ind på. Det er regeringens og sundhedsministerens ansvar, at vi nu får vendt udviklingen. Ellers havner vi i en situation, som bliver helt uoverskuelig.

Ifølge regionsrådsformanden skyldes det store underskud blandt andet, at regionen har haft stigende udgifter til stadigt dyrere sygehusmedicin.

Og selvom formanden anerkender, at sundhedsvæsenet aldrig har fået flere penge end nu, så er det stadig langt fra tilstrækkeligt til at dække de stigende omkostninger og behandlingen af flere patienter.

- Det er dybt problematisk, at regeringen ikke dækker regionernes stigende udgifter, siger Heino Knudsen.

- Nu står vi et sted, hvor smertetærsklen er nået. Vores medarbejdere løber rigtig stærkt og yder en fantastisk indsats hver dag. Men vi kan ikke længere kun effektivisere os ud af de økonomiske udfordringer. Vi har ikke en mirakelskrue, som vi kan blive ved at justere på - ikke i det tempo, som udgifter og efterspørgsel stiger, siger formanden.

Underskud i regionerne

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere