Kæmpe togkaos på Sjælland

Endnu en arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivpersonale giver onsdag færre tog.

Artiklen er opdateret klokken 15.40 med nye oplysninger.

Togpassagerer på Sjælland må onsdag væbne sig med en stor portion tålmodighed.

En arbejdsnedlæggelse betyder, at der kører færre tog på Sjælland, oplyser DSB.

- Der kører i øjeblikket færre tog, og der kan være længere rejsetid på Sjælland. Det skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivpersonalet.

S-togene er ikke ramt. Men Linje B vil køre med større tog til og fra Høje Taastrup, oplyses det.

Klokken 15.30 oplyser DSB, at der frem til klokken 19 kører færre regionaltoge end normalt, og at der er forsinkelser på dem, der kører.

For Kystbanen gælder det, at myldretidstogene på Kysten er aflyst her til eftermiddag.

Mellem København H og Malmö C kører der færre tog frem til klokken cirka klokken 16.30.

- Enkelte tog kan dog blive aflyst med kort varsel mens vi arbejder på at få tog og personale på plads igen, skriver DSB på sin hjemmeside.

På sin hjemmeside skriver DSB, at IC- og ICLyn-tog mellem København og Jylland kan være forsinket. Kystbanen kører desuden slet ikke før klokken 12, og regionaltog på Sjælland kører uregelmæssigt.

Fra cirka klokken 12 begynder togene på Kystbanen dog at køre hvert 20. minut med stop ved alle stationer mellem Helsingør og Malmö C via København H.

Klokken 11:30 skriver DSB på Twitter, at der i øjeblikket holder end del tog stille på Københavns hovedbanegård samt ved stationer i og omkring København. Nogle tog kører med forsinkelser, mens andre er forsinket.

Fagforbund med klar opfordring til medlemmer

Henrik Horup, formand Dansk Jernbaneforbund, skriver i en kort kommentar til nyhedsbureauet Ritzau, at man i øjeblikket undersøger baggrunden for arbejdsnedlæggelsen og ”opfordrer medlemmerne til at normalisere arbejdet straks”.

Onsdag i sidste uge var der også en arbejdsnedlæggelse fra lokomotivførerne. Der var det København, hvor færre tog drev gæk med morgentrafikken.

DSB og fagforeningen Dansk Jernbaneforbund har de seneste uger forhandlet om en ny arbejdstidsaftale. 

Der er blandt andet uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet.  Ifølge Dansk Jernbaneforbund er parterne langt fra hinanden, skriver Ritzau.

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og derfor har opsagt de statslige overenskomster.

De ansatte hos DSB skal derfor over på private overenskomster. I den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere