Kæmpe interesse for rockerskole

Interessen for Hells Angeles nye supportergruppe 'Viking Defence League' er eksploderet siden lanceringen den 19. marts.Selv om rockerskolen, hvor unge under 18 år kan snuse til rockermiljøet, kun har været på facebook i 18 dage, så har siden allerede fået 3.973 fans. Det skriver bt.dk

På facebook-profilen står der, at alle kan blive medlemmer. Man skal blot betale 300 kroner, og så får medlemmer en supporter t-shirt med 'Viking Defence Leagues' logo tilsendt.
- Medlemskab behøver ikke ændrer din hverdag. Ud over indmeldelse behøver du ikke foretage dig andet, står der på supportergruppens hjemmeside.
Blandt de næsten 4.000 fans er både folkeskoleelever og gymnasielever, og det er netop sådanne unge, som både politiet og SSP-konsulenter har advaret imod bliver hivet ind i rocker-verdenen.
Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, ser med største alvor på den store interesse for den nye supporter-gruppe.
- Det er vigtigt at huske, at fordi der er så mange fans på facebook, så betyder det ikke, at de alle sammen også melder sig ind. Men jeg synes, at det er bekymrende og vi følger udviklingen tæt uden, at jeg vil give flere detaljer om, hvad vi præcist gør, siger Kim Kliver til bt.dk
Politichefen frygter for konsekvenserne ved at melde sig ind.
- Børn kan ikke gennemskue konsekvensen af det, de bliver en del af, eller stille kritiske krav til omgivelserne. Der er meget stor fare for, at de ender i kriminalitet og bliver en del af de konflikter med skydevåben, der er lige nu, siger Kim Kliver.
Hells Angeles talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen vil ikke længere udtale sig om interessen for 'Viking Defence League'.
- Vi tager ikke folk på under 18 år i AK 81. Så det er et sted for de folk, der måske er for unge til blive AKere, eller for folk, der bare gerne vil støtte os lidt. Så kan de ligesom komme ind og snuse lidt til miljøet, sagde han dog til B.T. 19. marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere