Kabeltyve fordyrer renoveringer

Kobbertyve har indtil videre kostet entreprenørfirma 100.000 kroner. Fortsætter det, kan skatteyderne risikere at betale for risikoen, skriver Frederiksborg Amts Avis. Kobbertyve har nu siden februar seks gange stjålet ledninger fra entreprenørfirmaet Zacho-Linds byggepladser i henholdsvis Allerød og Frederiksværk.

Det har kostet omkring 100.000 kroner i blandt andet arbejdsløn, reetablering og spildte arbejdstimer.
Fem af tyverierne er sket ved renoveringsarbejdet for Vejdirektoratet på Kollerødbroen, og i fremtiden kan det måske ramme skatteyderne.
- Hvis det her er en tendens, at flere stjæler fra byggepladserne, så bliver det dyrere for skatteyderne. For hvis vi skal bruge 40.000-50.000 kroner på at sikre en byggeplads, så er det kun de mange, man kan tage fra, siger byggepladsernes daglige leder Søren Lorentzen.
I Vejdirektoratet kan man på grund af påskeferien ikke sige, om man forventer, at projekterne bliver dyrere i fremtiden.
I Nordsjællands Politi holder man ekstra øje.
- Vi er meget opmærksomme på det, når vi kører derude, og så må vi opfordre entreprenører og andre til at sikre deres kabler så godt som muligt. Låse dem inde, hvor de ikke er til at få fat i, og så prøve at bruge andet end kobber, for så kan man ikke få så meget for det, siger pressekoordinator i Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

624917-311

Påkørt af bil: 75-årig kvinde i kritisk tilstand

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere