Kåre Mølbak: Vi kan tabe en måneds indsats på gulvet

Vejret har fået danskerne til at søge mod parker og strande. Statens Serum Institut kommer nu med advarsel.

- Vi risikerer, at en måneds indsats bliver tabt på gulvet.

Så kontant er opråbet fra Kåre Mølbak, faglig direktør hos Statens Serum Institut, efter at politiet har noteret sig, at flere danskere har samlet sig på solrige pletter særligt på flere københavnske lokationer.

I en pressemeddelelse er han ude med en længere advarsel om at lade være med at samle sig i større grupper.

Ellers kan vores månedlange indsats for at holde fysisk afstand, vaske hænder og generelt opholde os mere indenfor i kampen mod coronavirus være forgæves.

- Afstand er indtil nu det stærkeste våben, vi overhovedet har i denne epidemi. Vi er i Danmark lykkedes rigtig flot med at sænke smittetrykket. Blandt andet fordi vi har været så gode til at holde afstand.

Kåre Mølbak er med til at rådgive regeringen om, hvordan coronakrisen skal håndteres.

"Der er fortsat risiko for at blive smittet – også udenfor"

Han kalder det vigtigt, at alle bakker op om, at samfundet genåbnes på en kontrolleret og forsigtig måde.

Og så er det lige meget, om solen skinner - der skal holdes afstand, og man må ikke være mere end ti personer forsamlet, påpeger han.

- Der er fortsat risiko for at blive smittet – også udenfor. Jo flere mennesker, der er samlet, jo højere risiko. Hvis man vil ud, så lad være med at tage hen på de sædvanlige samlingssteder.

- Man kan opholde sig mange andre steder end i parker og på havnefronter. Gå en tur et sted, hvor du ikke plejer at komme. Solen skinner overalt – du behøver ikke være lige der, hvor alle andre også er, lyder det fra Kåre Mølbak i pressemeddelelsen.

Politi opsætter skilte

Torsdag aften var det en anden myndighedsperson, rigspolitichef Thorkild Fogde, som var ude med en opsang til befolkningen:

- Det gode vejr synes desværre igen at trække folk til byernes rekreative områder i stort tal. Smittefaren er ikke drevet over, og Rigspolitiet er i dialog med politikredsene om problemet, skrev politichefen på Twitter.

Rundt i landet er politikredsene fredag begyndt at sætte skilte op. Skiltene opfordrer folk til at søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i et område.

I Nordsjællands Politikreds gælder det for både Rungsted Havn og Bellevue, hvor man oplever, at mange mennesker mødes.

- Meteorologerne spår solskin i weekenden, og det plejer helt naturligt at lokke mange folk udenfor. Selvom det normalt er rart at samles i det gode vejr, så er det vigtigere, at vi alle sammen stadig holder fælles fokus på at mindske smittespredning af coronavirus.

- Derfor gør vi nu borgerne opmærksomme på, at de skal søge andre solpletter, hvis der er for mange til stede i et område, lyder det fra politidirektør i Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow i en pressemeddelelse.

Selvom der ikke er udstedt mange bøder for corona-relaterede sager i Nordsjælland, har politikredsen den seneste tid oplevet en øget strøm af mennesker til flere rekreative områder i Nordsjælland, og det får nu politiet til at råbe vagt i gevær: 

- I sidste ende kan det ende med, at vi helt forbyder ophold på både Rungsted Havn og Bellevue, og det er hverken vi eller borgerne interesserede i. Derfor tror og håber jeg, at advarslen her vil have den ønskede effekt, nemlig at folk finder et andet behageligt sted at opholde sig, hvis der ikke er plads nok på deres planlagte destination. Heldigvis er der både natur og kyst nok i Nordsjælland til, at alle kan nyde godt af den med passende afstand til hinanden – det kræver bare, at alle respekterer retningslinjerne, slutter Jens-Christian Bülow.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere