Juletrafik: Sådan er første dag gået

Hold dig opdateret om trafikken her på vores hjemmeside, hvor vi løbende følger situationen på vejene.

Foto: TV 2 Lorry

For mange begynder juleferien fredag. Det betyder også farvel til skole og arbejde og go'dag til juletrafik både på vejene og i Københavns lufthavne.

I Kastrup har der fredag været travlt, men nu er julens største rejsedag så småt ved at være ovre, lyder det fra Københavns Lufthavne.

I lufthavnen har juletrafikken især været centreret omkring to tidspunkter: Tidligt i morges fra 6-7.30 og igen mellem klokken 14-15.

Dagens sidste store afrejsetidspunkt forventes at være omkring klokken 18.

Og dermed er julen skudt i gang i lufthavnen. Københavns Lufthavne forventer, at der de kommende dage bliver mere stille end normalt. Først på den anden side af juleaften forventes der igen at være øget trafik.

Trafikken på vejene er gledet som på en almindelig fredag.

Det betyder ekstra trafik ved indfaldsvejene ved eftermiddags-tid, men ellers har julen ikke medført nogle uregelmæssigheder, lyder vurderingen fra Vejdirektoratet.

Trafikken forventes at tage til i dagene op mod jul, hvor den vil kulminere i de sidste par dage inden juleaften, altså tirsdag den 22. december og onsdag den 23. december fra klokken 09.00 - 18.00.

Her forventer Vejdirektoratet, at der især vil være tryk på de store veje ud af København.

Billister anbefales derfor at rejse uden for de mest trafikerede perioder, holde øje med vejrudsigten, sætte ekstra god tid af til rejsen og desuden have tæpper, noget at drikke og eventuelt en skovl med i bilen.

Opdateres løbende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik