Juleønske fra Hofor: Hæld aldrig fedt fra gris eller and i afløbet

Julen står for døren, og for mange betyder det juleand, gås eller flæskesteg. Men hvad gør du med fedtet fra juledyrene? Afløbet er ikke den bedste løsning.

Det er gift for kloakken.

Så enkelt kan det siges. Og sådan lyder beskeden fra Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor, red.), der blandt andet håndterer spildevandsafledningen i otte kommuner i Københavnsområdet.

Derfor er forsyningens helt store juleønske til madnisserne ganske klart:

Hæld aldrig julefedtet direkte i afløbet eller toilettet!

Fedtet kan nemlig skabe store problemer for kloakken. Hvis fedtet bliver hældt i vasken, ender det i kloakkerne og på Hofors pumpestationer. 

Da skal forsyningsselskabet bruge ekstra tid og penge på at spule kloakker og rense pumpestationerne. Det er dyrt - og det er ikke kun Hofor, der betaler.

Regningen går nemlig til forbrugerne, og derfor kan der altså også være en økonomisk gevinst ved at tænke sig om en ekstra gang, før du lader fedtet sive mod vasken.

I stedet bør madnisserne følge et godt, gammelt husholdningsråd om fedtet: Fyld fedtet i en tom mælkekarton eller i en pose og kom det derefter i skraldespanden til almindelig husholdning. Eller gem det og kom det på rugbrødet.

Foruden tilstoppede afløb og dyre rensninger kan den kvalmende søde duft også tiltrække rotter, hvilket kan give yderligere problemer i form af de firbende kryb. 

Hofor giver også et husråd videre. Du kan nemlig holde dine afløb prop- og fedtfrie ved at hælde kogende vand i afløbet med jævne mellemrum. Ifølge forsyningen er det mindst lige så effektivt som kemiske løsninger - og så er det både billigere og bedre for miljøet.

Disse kommuner dækker Hofor

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Bagsværd bageri

Bager har mistet hver anden kunde efter sur smiley - så blev der uddelt gratis kager

20180726-152954-1-1920x1277we

Dine havemøbler er måske forsinkede i år, og det er der flere årsager til

Nemlig.com

Albertslund dropper nemlig.com: "Det ligner wild west-agtige forhold," siger borgmester

im22

playButikker i ekstase: Det vildeste salg i 35 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere