Julefreden sænker sig over juletrafikken

Både vejdirektoratet og DSB melder om en rolig juletrafik på både veje og skinner.

Hvis man har planlagt at rejse hjem til familien i løbet af juleaftensdag, behøver man ikke bekymre sig for trafikken. Ifølge Vejdirektoratet og DSB vil den arte sig pænt på både veje og skinner.

- Vi regner med, at det efter den store udrejsedag i går bliver en helt anden historie i dag. Det bliver stille og roligt. Det er der også tradition for, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef hos DSB, til Ritzau.

Han opfordre dog til at man bestiller pladsbillet.

- Der er enkelte afgange, der er udsolgt, og som man ikke kan få pladsbillet til. Det drejer sig om afgange midt på dagen fra København mod Jylland. Men ellers er der stadig mulighed for at sikre sig en plads på andre afgange, siger Tony Bispeskov.

Også roligt på vejene

Det meste juletrafik er allerede overstået, men mellem klokken 11 og 13 samt mellem 17 og 19 vil der i dag være flest biler på vejene.

- Her til morgen ser det rigtig stille ud, og sådan vil det sandsynligvis fortsætte resten af dagen. Men det blæser noget derude. Så man skal være opmærksom på broer og åbne strækninger, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Brit Osted Nielsen.

Ingen sne i år

Både Vejdirektoratet og DSB er tilfredse med, at det ikke blev hvid jul i år.

- Naturen har gjort det nemt for os i år. For både bilister og folk i busser og tog er det en fordel, at vejret er, som det er. Vi er glade for de gode forhold, siger Tony Bispeskov, som ikke forventer forsinkelser på togafgangene juleaftensdag.

- Der kan opstå situationer, som ikke var ventet. Men i lighed med i går regner vi med, at det kommer til at køre problemfrit, siger trafikinformationschefen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere