Journalist spyttet på og truet - og så fyret

En blev spyttet i ansigtet og truet på livet ved den tyrkiske ambassade i København.

Tyrkiets ambassade i København blev torsdag scene for et optrin, hvor en journalist blev spyttet i ansigtet og truet på livet af en valgobservatør. Journalisten er siden blevet fyret for skrive en artikel om overfaldet, skriver Dagens.dk.

Overfaldet skete, da den tyrkiske journalist og Danmarks-korrespondent Ünsal Turan var mødt op for at dække åbningen af valglokalerne for herboende tyrkere, der skal stemme til det tyrkiske parlamentsvalg den 1. november.

Her så Ünsal Turan, at valgobservatøren for det islamiske regeringsparti, AKP, var en herboende tyrker, der tidligere var blevet dømt for bedrageri, skriver Dagens.dk.

Ünsal Turan henvendte sig til ambassadøren og spurgte, om man var klar over, at valgobservatøren var tidligere straffet. Herefter blev han overfuset og spyttet i ansigtet af valgobservatøren.

- Ambassadøren går videre til en anden afdeling af ambassaden, efter vi har talt om den pågældende valgobservatør, og da han har forladt lokalet, kommer valgobservatøren løbende og angriber mig og spytter mig i hovedet og truer mig på livet, siger Ünsal Turan til Dagens.dk.

Hverken valgobservatøren eller den tyrkiske ambassade på Rosbæksvej på Østerbro har ønsket at kommentere hændelsen.

Da Ünsal Turan skrev en artikel om overfaldet fik han en besked fra sin redaktør om, at historien ikke ville blive udgivet, men da flere journalister havde overværet episoden, endte den alligevel på forsiden af en del tyrkiske aviser, skriver Dagens.dk.

Og det har tilsyneladende kostet Ünsal Turan sit arbejde, for fredag morgen blev han fyret fra nyhedsbureauet Dogun, der er Tyrkiets største.

Han er overbevist om, at fyringen er sket efter pres fra det islamiske regeringsparti AKP, da han tidligere har fået advarsler om ikke at skrive kritisk om partiet, skriver Dagens.dk.

- Min redaktør turde ikke offentliggøre historien, fordi han er bange for AKP og regeringen, siger Ünsal Turan til Dagens.dk

Han peger på, at Tyrkiet er det land i verden, der fængsler flest journalister, og og at pressefriheden er nærmeste ikke-eksisterende under den nuværende præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Ünsal Turans har nu meldt overfaldet til Nordsjællands Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere