Jobcenterchef: Vi vil ikke barrikadere os

To ansatte ved Borgerservice i Helsingør blev såret, da en 42-årig mand gik amok med en økse torsdag formiddag.

Men selv om medarbejderne er rystede, får overfaldet ikke jobcenterchef Mette Gregersen til at tænke i øgede sikkerhedsforanstaltninger i fremtiden.
- Vi har en god sikkerhed. Vi vil selvfølgelig se på, om der er noget, vi kunne have gjort anderledes, men vi vil ikke barrikadere os og bygge et Fort Knox, siger hun.
- Vi skal møde borgerne med imødekommenhed og åbenhed. Det med at forskanse sig kan i sig selv være voldsoptrappende. Vi vil ikke bag lås og slå, slår hun fast.
Den 42-årige gerningsmand, der er ledig og kendt af jobcentret, mødte op i jobbutikken uden en aftale og trak meget hurtigt en økse op af sin rygsæk og gik til angreb på den nærmeste medarbejder.
Derefter løb han efter en anden medarbejder der, der prøvede at flygte. Han blev herefter pågrebet af fem andre borgere, der fik ham lagt ned på gulvet og holdt ham fast, indtil politiet kom, fortæller jobcenterchefen.
Jobcentret blev herefter lukket, og medarbejderne var til krisemøde, hvor de blev tilbudt psykologhjælp.
- Nogle af medarbejderne er kede af det, andre frustrerede og gale. Der er mange følelser på spil, siger Mette Gregersen.
Hun fortæller, at der fredag vil være en ekstra vagt til stedet, men at der ellers ikke vil blive taget yderligere sikkerhedsforanstaltninger:
- Vi har en rigtig god sikkerhed i forvejen, og det vil vi blive ved med. Vi har konstateret, at vores beredskab virker rigtig godt. Det er vigtigt, at vi ikke skærer alle borgere over en kam, det er jo undtagelsen det her, siger Mette Gregersen.
- Vi vil gøre, som vi plejer og behandle borgerne professionelt. De borgere, vi ved der kunne være udadreagerende, eller hvor vi skal give en afgørelsen, som borgerne kunne blive oprørte over, vil vi fortsat have flere kolleger eller en vagt til stede tilføjer hun.
Borgerservice i Helsingør vil være lukket for borgerhenvendelser fredag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere