Job-ændring udløser erstatning

Det var i strid med reglerne, da Køge Kommune tilbage i 2006 i forbindelse med kommunalreformen tilbød den tjenestemandsansatte økonoma Hanne Pedersen i den nu nedlagte Skovbo Kommune et job som distriktsleder i den kommunale rengøring, skriver DAGBLADET Køge.

Det har retten i Roskilde slået fast i en principiel sag, som hovedorganisationen for cirka 450.000 private og offentligt ansatte, FTF og Kost- og Ernæringsforbundet, har kørt mod Køge Kommune. - Dommen viser meget klart, at selvom en stillingsændring sker som led i en offentlig reform, i dette tilfælde kommunalreformen, gælder der fortsat en tålegrænse, når det som her drejer sig om tjenestemænd, siger advokat Jakob Bjerre, der har kørt sagen på vegne af de faglige organisationer.
Den stilling, som økonomaen fik tilbudt, var uden kostfagligt indhold, og den indebar fysisk hårdt rengøringsarbejde for 62-årige Hanne Pedersen, der havde været ansat 37 år i Skovbo Kommune. Og det havde i rettens øjne ingen betydning, at økonomaen bevarede lønnen.
Sagen kommer nu til at koste Køge Kommune cirka 700.000 - 800.000 kroner i sagsomkostninger samt efterbetaling af 2,5 års løn til Hanne Pedersen. Det oplyser Mogens Pejtersen, direktør for Forvaltningen for Politisk Udvalgskoordination, Sundhed og Borgerservice i Køge Kommune.
- Vi forsøgte at finde en passende stilling til hende, og det har hun fået prøvet ved retten og vundet. Vi havde opfattelsen af, at det var en passende stilling, men retten havde en anden opfattelse. Vi har taget det til efterretning, og sagen bliver ikke anket, for det er en ret klar dom, siger Mogens Pejtersen, der oplyser, at Kommunernes Landsforening har stået på sidelinien og hjulpet kommunen hele vejen gennem retssagen.
Hanne Pedersen er naturligvis glad for sagens udfald.
- Jeg havde jo nok ikke forventet den behandling efter at have været ansat så mange år i kommunen, siger Hanne Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik