Jesper Grønkjær stopper karrieren

Fodboldspilleren Jesper Grønkjær stopper karrieren hos FC København efter søndagens hjemmekamp mod AaB.

Fodboldspilleren Jesper Grønkjær stopper karrieren hos FC København. Sidste sommer stoppede han også på landsholdet efter VM-slutrunden i Sydafrika.
- Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til beslutningen om at indstille min fodboldkarriere på topplan efter søndagens superligakamp mod AaB.
- Jeg stopper med lysten og glæden intakt, som har været min drivkraft gennem alle årene - dette har været vigtigt for mig, siger Jesper Grønkjær til klubbens hjemmeside.
33-årige Jesper Grønkjær skiftede til FC København fra tyske Stuttgart i sommeren 2006 og har i de seneste fem sæsoner været en af Superligaens store profiler.
- Jeg er og har været umådelig glad for min tid i FC København, og jeg er stolt over at have fået muligheden for at vende hjem til en klub, som inderligt ønskede at indtræde på den internationale scene, og som gjorde det.
- Rejsen med FC København har været eventyrlig, og jeg har fået oplevelser, der er printet ind i min hukommelse, siger Jesper Grønkjær.
I slutningen af sin karriere var Grønkjær plaget af en knæskade, men i denne sæson har han stort set været skadesfri hele sæsonen.
Grønkjær har i hele denne sæson været i tvivl om, hvorvidt han skulle fortsætte sin fodboldkarriere. Han ville træffe beslutningen i maj, hvilket han akkurat nåede at gøre.
Kantspilleren kan se tilbage på en sæson som stamspiller hos FC København, der står som den bedste i klubbens historie. FCK nåede som det første danske hold nogensinde frem til 1/8-finalerne i Champions League.
Derudover vandt FCK det danske mesterskab historisk tidligt med syv spillerunder tilbage af sæsonen. Allerede i efteråret var spændingen i ligaen nærmest forbi.
FCK har med tilknytningen af Johan Absalonsen i januar allerede hentet en potentiel afløser ind for Grønkjær, og klubben råder også over kantspillere som Martin Vingaard og Christian Bolaños.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere