Jesper Christensen: Slut med James Bond

Jesper Christensen er omdrejningspunkt i "En familie", der får verdenspremiere på Berlinalen. Og folk skal ikke regne med at se ham som skurk i 007-film mere

.

Skuespilleren Jesper Christensen er glad for, at hans "mellemspil som skurk i James Bond-filmene hører fortiden til.

- I dag vedgår jeg gerne, at jeg betragter de film som noget rigtigt lort. De dør jo alle sammen, så to film må være nok, siger Jesper Christensen til Ritzau.

Den 61-årige skuespiller opholder sig i Berlin, hvor der fredag er verdenspremiere på "En familie", instruktøren Pernille Fischer Christensens nye film, som deltager i festivalens hovedkonkurrence.

Han spiller den karismatiske familiefar og indehaver af et bageri, der er gået i arv fra generation til generation. Da han rammes af alvorlig sygdom, bliver der rokket ved balancen i familien, og de indbyrdes relationer sættes på prøve.

- Jeg du'r ikke til at læse manuskripter og tænkte først: Åh nej, det her er bare en historie om en autoritær gammel mand, der bliver syg. Men jeg fik senere et helt andet syn på fortællingen, forklarer Jesper Christensen.

Han vil ikke høre tale om, at "En familie" skulle være en trist og sørgelig film.

- Alvorlig, ja, men bestemt ikke nogen tragedie. Jeg ser den som en livsglad fortælling om mennesker, der i en presset situation, nærmest i en "yes-we-can-agtig"-stemning, alligevel finder ud af tage sig af hinanden, tilføjer han.

Jesper Christensen er glad for at have karriere i to spor, hvor det ene fører til roller i udenlandske, fortrinsvis engelsksprogede film.

- Efter en sådan rolle kan jeg typisk tillade mig at vente et år, inden der kommer det helt rigtige tilbud om en dansk film. Jeg siger nej til rigtigt meget, også fordi jeg gerne vil undgå at tvangsfodre publikum med Jesper Christensen, slutter den forhenværende James Bond-skurk.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere