Jensby i sag om groft skattesnyd

Asger Jensby, formand for bestyrelsen i det skandaleramte IT Factory, er blevet hvirvlet ind i en sag om skattesnyd, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Kilder oplyser til bladet, at skattecentret i Nærum i Nordsjælland har indledt en skattesag mod Asger Jensby, og at sagen vedrører en potentiel overtrædelse af straffelovens paragraf om forsætlig og særlig grov skatteunddragelse, som i yderste konsekvens kan give op til otte års fængsel.
Asger Jensby bekræftede i går over for Jyllands-Posten, at sagen eksisterer, og at Skat præsenterede ham for den »for få dage siden«.
Skattesagen vedrører angiveligt selskabet JMI Invest A/S, som ejer halvdelen af aktierne i det svindelhærgede IT Factory. Asger Jensby er største aktionær, bestyrelsesmedlem og desuden adm. direktør i JMI Invest, som han ejer sammen med den tidligere AaB-direktør Tom Matthiesen, komikeren Finn Nørbygaard og Peter Sølbeck.
Sagen handler ifølge det oplyste om, at Asger Jensby har udstedt fakturaer til JMI Invest og ladet store beløb udbetale til sig selv, men undladt at oplyse det til skattevæsenet.
Selv om skattesagen dermed vedrører både JMI Invest og selskabets adm. direktør, kendte JMI Invests bestyrelsesformand, Birgitte Nielsen, i går ikke til sagen.
»Jeg er ikke underrettet om sådan en sag. Jeg må søge oplysninger om den hos Asger Jensby,« var alt, hvad Birgitte Nielsen ønskede at sige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere