Jagtvej 69-ejer: Hvorfor har I ikke spurgt mig?

Politikerne vil bygge et kollegium på Jagtvej 69, men de har glemt at spørge grundens ejer, skriver DR København.

Et flertal på Københavns Rådhus er kommet med et "opsigtsvækkende forslag", som politikerne fra S, RV og SF selv kalder det. De vil bygge et kollegium på Jagtvej 69, hvor Ungdomshuset tidligere lå, inden det blev rømmet af politiet i 2007.

Det kan dog blive svært at komme igennem med forslaget på trods af den politiske entusiasme. Poltikerne har nemlig ikke kontaktet grundens ejer, før de lancerede deres forslag.

- Der er ingen, der har kontaktet mig omkring det her forslag. Faktisk er vi allerede i gang med et andet projekt på Jagtvej 69, som er klart om cirka et halvt år, siger ejer Carsten Tidgen Houtved, der er direktør i rådgivningsfirmaet Procasa.

Han ønsker ikke at løfte sløret for planerne endnu, og vil heller ikke fortælle, om de indebærer ungdomsboliger, sådan som politikerne ønsker det.

Politkere vil stå klar med økonomisk støtte til boligselskab

Politikerne bag forslaget om et nyt kollegium på den kontroversielle adresse Jagtvej 69 er socialdemokraternes socialordfører, Jonas Bjørn Jensen, den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, og SF's bugdetordfører, Sisse Marie Welling.

I deres forslag skriver politikerne, at kommunen vil stå klar med økonomisk støtte til det almene boligselskab, som vil tage opgaven på sig.

Hvorfor er I gået ud i pressen med så konkret et forslag for en privatejet grund uden først at kontakte ejeren?

- Jeg har ikke kontaktet Carsten endnu, fordi jeg ikke har mærket nogen interesse hos ham for at bygge ungdomsboliger. Vores mulighed for at direkte at støtte byggeriet af ungdomsboliger er gennem de almene boligselskaber, så det er den mulighed vi først afprøver og helst vil have noget ud af, siger Jonas Bjørn Jensen (S) til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere