Jagt på falske nummerplader

Med et par hurtige klik og nogle hundrede kroner på lommen kan man via en hjemmeside erhverve sig nummerplader og derved undgå at betale i dyre domme for at få indregistreret sin bil til at køre i Danmark, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag. Det får nu Nordsjællands Politi til at tjekke bilernes nummerplader en ekstra gang.

- Der findes et firma i Sverige, der producerer nummerplader for cirka 300 kroner, der til forveksling ligner de danske, siger vicepolitikommissær Jan Perfeldt, der er leder af færdselspolitiets operative del i Nordsjælland.
Han vil ikke umiddelbart gøre reklame for hjemmesiden, men efter et par hurtige søgninger dukker hjemmesiden showplates.se op. Her kan man for 312,50 svenske kroner blandt andet erhverve sig en dansk, hvid nummerplade, som køberen dog bliver gjort opmærksom på ikke må bruges som en rigtig nummerplade, men i forbifarten kan det være svært at se forskel mellem kopier og originaler.
- Tal og bogstaver er en anelse anderledes, og der mangler vandmærke, som reflekterer, når lyset falder på en bestemt måde. Men i farten er det umuligt at se, siger vicepolitikommissæren.
Ifølge Jan Perfeldt opdagede politiet for nogle uger siden ved et tilfælde nogle falske nummerplader på en BMW i Kokkedal, og der kan sagtens være flere af den slags, som man ikke lige umiddelbart opdager.
- Det er lige pludselig en nem måde at komme ud at køre, og andre kan ikke se, at der er noget galt, siger Jan Perfeldt med henvisning til, at naboer generelt er flittige til at anmelde, hvis de opdager snyd med eksempelvis svenske plader hos danske bilejere.
Han vurderer, at snydepladerne typisk frister bilejere, der eksempelvis har købt en dyr Mercedes i Tyskland men ikke vil betale flere hundrede tusinde kroner for at få den indregistreret i Danmark. I sidste ende kan det dog blive en ualmindelig dyr smutvej.
- Man er i store problemer, hvis man er indblandet i et uheld, for der er ingen forsikring, der dækker, siger Jan Perfeldt.
Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension er rammen for erstatning for personskade på op til 10 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere