Ja til torvehaller i Hillerød

Torvehaller: 14 ud af Hillerøds 27 byrådsmedlemmer besluttede i aftes at godkende Goldschmidts ønske op at opføre torvehaller i et kommende Hillerød Storcenter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Det smallest mulige flertal i Hillerød Byråd besluttede onsdag aften af vedtage at sige »ja« til M. Goldschmidt Holding A/S' (MGH) ønske om at bygge torvehaller i det kommende Hillerød Storcenter. Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale stemte for torvehallerne, der skal bygges efter inspiration fra dem på Israels Plads.

Socialdemokraterne, SF, Fælleslisten og Dansk Folkeparti stemte imod. Dermed var afstemningsresultatet 14-13 og afspejlede fuldstændigt partiernes tilkendegivelser for en uge siden i økonomiudvalget, der besluttede at udskyde den endelige beslutning til byrådsmødet.

Projektdirektør i MGH Ulrik Bebe fulgte selv byrådets debat og beslutning fra en tilhørerplads ved byrådsmødet. Og MGH glædede sig over »ja«'et.

- Det er vi meget glade for. Vi er meget tilfredse med afstemningen, sagde han til Frederiksborg Amts Avis efter byrådsmødet og tilføjede:

- Vi er også glade for, at sagen kom for byrådet. Det er den højeste instans. Så er der ikke tvivl om, at det er godkendt.

Hillerød Kommunes forvaltning havde anbefalet byrådet at stemme nej til torvehallerne. Torvehallerne har også mødt stor lokal modstand fra handelslivet og fra Hillerød Bys Lokalråd. Interessen viste sig ved byrådsmødet, hvor knap 50 tilhørere mødte op.

Foruden torvehaller skal Hillerød Storcenter indeholde biografkompleks med op mod ti sale og skøjtebane. Butikkerne skal være store butikker, der ikke konkurrerer med bymidten.

Det er MGH's plan, at Hillerød Storcenter åbner til julehandlen 2015.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik