IT Factory revisor tager bladet fra munden

Der var ingen advarselslamper, der blinkede, og alle regler blev overholdt.

Sådan lyder det fra revisionsselskabet KPMG, der gennem flere år blåstemplede IT Factorys mildest talt oppustede regnskaber.
Udmeldingen kommer fra Jesper Koefoed, der er seniorpartner i KPMG, i det første længere interview med revisionsselskabet, siden sagen om IT Factory begyndte at rulle først i december.
I interviewet, der er givet til DR's Solveig Bjørnestad, forsvarer Jesper Koefoed KPMG's arbejde.
- Vores interne undersøgelser viser, at det arbejde, vi har lavet i IT Factory, har været fuld ud i overensstemmelse med gældende love og regler. Det har vist sig, at det materiale, vi har fået, har været forfalskede dokumenter fra Stein Baggers side. Det er altså også KPMG, der er blevet bedraget i den her sag, siger Jesper Koefoed.
Ifølge Jesper Kofoed ville det kræve en konkret mistanke, hvis KPMG skulle have opdaget, at direktør Stein Bagger fuskede med regnskaberne:
- Hvis en revisor får mistanke om, at noget er galt, skal han udvide sin revision. Problemstillingen her har jo været, at vores arbejde er fuldt dokumenteret, og derfor har der ikke været anledning for vore revisorer til at have mistanke til det materiale, de har modtaget, siger han.
Ifølge Jesper Koefoed gjorde de 6-8 KPMG-revisorer, der havde med It Factory at gøre, deres arbejde til punkt og prikke.
Man kan derfor ikke kritisere dem for at have overset faresignalerne i IT factory - fx at firmaets omsætning på få år eksploderede fra 12 til 850 millioner. Årsagen er, at softwarevirksomheder som IT Factory kan være ganske svære at revidere, fortæller Jesper Koefoed fra KPMG.
- Softwarevirksomheder har jo med uhåndgribelige produkter at gøre. Det er elektroniske koder og ikke konkrete produkter, som man kan have liggende på et varelager, eller en fysisk bygning, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik