Irma støtter BørneTelefonen med 748.000 kr.

Hvert år modtager BørneTelefonen over 30.000 opkald, der hjælper med alt fra mobning til omsorgssvigt, men mange børn ringer forgæves, fordi der ikke er midler til at få alle telefoner bemandet med børnefaglige rådgivere.

Det forsøger Irma at lave om på ved at donere 748.851 kr., som Irma har indsamlet til BørneTelefonen igennem salget af kunstdåser og genbrugsposer i butikkerne i det forløbne år.

Med over 30.000 samtaler om året er BørneTelefonen et billede på, hvordan børn har det i Danmark. Og mange børn savner at blive lyttet til.

"Vi får opkald fra piger, som synes, de er for tynde, tykke eller ikke kønne nok - eller ikke kan leve op til forældrenes forventninger om, hvor gode de er i skolen. De piger kan komme så langt ud, at de skader sig selv eller overvejer selvmord. Den selvskadende adfærd så vi slet ikke i samme grad for 10 år siden," siger Bente Boserup, der er chef for BørneTelefonen i Børns Vilkår.

Børns Vilkår: Vi er meget taknemmelige for donationen

Midlerne som Irma har indsamlet går ubeskåret til Børns Vilkår, som er organisationen bag BørneTelefonen.

"Selvom vi aldrig har rådgivet så mange børn og unge som nu, er der forsat et godt stykke vej til, at vi kan hjælpe alle de børn, der kontakter os. Derfor er vi taknemmelige for den meget flotte donation fra Irma, der betyder, at flere børn får mulighed for gratis og anonym hjælp på BørneTelefonen," siger Bente Boserup.

Det er kunstnerduoen Randi og Katrines farvestrålende univers, der har fået lov til at pryde Irmas kunstdåser igennem 2012 og 2013. Salget af kunstdåserne og genbrugsposerne er gået forrygende og al overskuddet er gået til BørneTelefonen.

"Vi er rigtig glade for, at vores kunder har valgt at bakke op om så vigtig en sag som BørneTelefonen, og vi er stolte af at kunne give et betydeligt bidrag til BørneTelefonen, så der er endnu flere børn, der kan få hjælp," siger Jesper Uggerhøj, direktør i Irma.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere