Iransk kandidat kæmper for Nye Borgerlige

Kandidaterne jagter de sidste stemmer i et valg, der kan blive uhyre tæt for de små partier.

01:52

Nye Borgerlige kandidat med iransk baggrund kæmper for de sidste stemmer.

Anahita Malakians, der har iransk baggrund, kæmper til det sidste for at komme i Folketinget.

Hun regner med, at meningsmålingerne undervurderer folkestemningen, og at flere stemmer på Nye Borgerlige end spået.

- Jeg tror, at vi får flere stemmer, end det der bliver oplyst i meningsmålingerne. Kald det en mavefornemmelse og min mavefornemmelse har aldrig taget fejl, siger Anahita Malakians til TV 2 Lorry.

Dagen er gået med at dele flyers ud på Hellerup Station, og så har hun holdt en grundlovstale på det lokale værtshus Sankt Peder.

Der skal nogle personlige stemmer i boksen, for Anahita Malakians er nummer to på Nye Borgerliges kandidatliste i Københavns Storkreds, lige efter Jeppe Juhl.

- Lars Løkke Rasmussens udmeldinger om hans regeringsdannelse hen over midten er lidt af en overraskelse for mig. Jeg havde faktisk troet på, at man stadig ville have et borgerligt Danmark, siger Anahita Malakians.

Lige omkring spærregrænsen

Den seneste Megafonmåling, som er gennemført 3. og 4. juni med 1800 respondenter for TV2 og Politiken, spår, at to af tre nye partier klarer spærregrænsen.

Både Nye Borgerlige og Stram Kurs står med henholdsvis 2,7 og 2 procent af stemmerne til at blive valgt ind i Folketinget, mens Partiet Klaus Riskær Pedersen står til 0,5 procent af stemmerne og dermed ikke får en plads i tinget.

Fakta
Folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds
Kandidat ved kommunalvalget i København
Født 21. marts 1983 i Tehran, Iran
I et forhold, 3 børn
Politiske hverv
Folketingskandidat Københavns Omegns Storkreds, Nye Borgerlige
2019 - nu
Kandidat til Borgerrepræsentationen Venstre
2017 - 2017
Folketingskandidat Bispebjergkredsen, Venstre
2015 - 2015
Kommunalbestyrelsesmedlem Københavns Borgerrepræsentation, Venstre
2014 - 2017

Kristendemokraterne, der ikke er et nyt parti, men som heller ikke har haft en plads i Folketinget i den seneste periode, står til 1,7 procent af stemmerne. Hvis det resultat holder stik, får de altså heller ikke en plads i den næste periode.

Der er dog en vis usikkerhed forbundet med eningsmålingerne, specielt når det kommer til de nye partier, hvor der ikke er et sammenligningsgrundlag fra tidligere valg.

Det ændrer dog ikke på, at der efter en lang valgkamp er en ukuelig optimisme at spore hos Nye Borgerliges Anahita Malakians. Hun regner med et bedre resultat, end den aktuelle meningsmåling spår.

-Jeg tror på 5 procent af stemmerne til Nye Borgerlige, siger hun.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik