Investorer kan vinde sag mod Amagerbanken

En række investorer, som i sidste år reddede Amagerbanken, menes at kunne vinde en retssag mod banken for at have brudt de løfter, den gav i børsprospektet.

Amagerbankens mulige brudte løfter i børsprospektet fra november sidste år, åbner nu mulighed for, at milliardæren Karsten Ree sammen med en række andre investorer kan vinde en erstatningssag mod banken, som i disse uger kæmper for sin overlevelse.

Det vurderer flere juridiske eksperter, blandt andre professor Søren Friis Hansen fra Syddansk Universitet, der har gennemgået løfterne i prospektet, skriver dagbladet Børsen.

Inden kapitaludvidelsen i november sidste år lovede Amagerbanken de kommende investorer, at banken hverken selv eller på vegne af kunderne ville påtage sig risici i forbindelse med valutaspekulation. Det står i skærende kontrast til det realiserede tab på knap 400 millioner kroner, som blev afsløret i sidste uge.

Karsten Ree skød i november sidste år en halv milliard kroner ind i den kriseramte bank, ligesom en række andre velhavere også købte aktier, så den samlede kapitaltilførsel til Amagerbanken dengang blev på knap en milliard kroner.

Karsten Ree har siden redningsaktionen i november sidste år tabt over 300 millioner kroner som følge af kurstab på sine aktier i Amagerbanken, ligesom øvrige investorers tab har været tilsvarende store.

- Hvis der er væsentlige afvigelser i det, der står i prospektet, og det man har gjort, så har Amagerbanken et problem. Så skal det bevises, at det er den større risiko, som banken har påtaget sig, der har ført til tabet. Og det er måske ikke ligefrem det vanskeligste at bevise, siger Søren Friis Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere