Ingen tør vær tillidsfolk på metrobyggeri

Fyringer, flytninger og tonsvis af frustrationer. Det har været omkostningerne for en række tillidsvalgte, der har arbejdet for Metrobyggeriets underentreprenør Trevi.

Konflikterne har betydet, at Trevis byggeri-arbejdere frygter at miste jobbet, hvis de melde sig som tillidsrepræsentanter. Kun en af de ti byggepladser, som Trevi arbejder på, har tillidsrepræsentanter, skriver Fagbladet 3F.

- Der har været så meget ballade, at folk er bange for at ryge ud, hvis de melder sig som tillidsrepræsentant. Der er en angst for at sige problemerne højt, for folk er bange for, at de bliver den næste i rækken.

Især i disse tider vil folk gerne passe på deres job, siger Dan Jensen, der er fællestillidsrepræsentant og jord- og betoner. Han arbejder på metrobyggeriets plads ved Sønderboulevard, hvor den eneste anden tillidsrepræsentant også arbejder.

Otte episoder på et år med problemer med ledelsen

Ifølge Fagbladet 3Fs oplysninger har Trevi det sidste år haft otte episoder, hvor tillidsvalgte har haft problemer med Trevis ledelse. Fire af sagerne er endt med, at repræsentanten blev fyret, en af sagerne er endt med at repræsentanten selv forlod Trevi, og tre er endt med, at repræsentanten blev flyttet til en anden plads.

Gitte Barfoed, HR Manager hos Trevi, oplyser, at de ikke kender til nogle sager.

- Tillidsrepræsentanter, som arbejder for Trevi, har ikke nogen som helst grund til at frygte noget som helst bare fordi, de gør deres arbejde som tillidsrepræsentanter, siger Gitte Barfoed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

play1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere