Ingen pusleplads hos herrerne - Kristoffer skifter sit barn på dametoilettet: "Manden er ikke et offer"

I forbindelse med de nye barselsregler, der øremærker 11 ugers barsel til mænd, har en ny debat rejst sig: Bør der være puslefaciliteter på herretoiletter?

Året er 2021. Og flere mænd tager nu del i barslen.

Med baby, bleer og barnevogn bevæger de sig ud i verden. Men når bleerne skal bruges, kan der - for nogen - opstå et problem. For hvordan skifter man sit barn, når pusleborde og puslefaciliteter oftest er placeret på toilettet tiltænkt kvinder?

Den situation har sangeren Oh Land - med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius - oplevet. Eller rettere: Det har hendes mand.

Problem eller ej?

I et opslag på Facebook og Instagram skrev hun i sidste weekend: 

- Blir lidt provokeret når min seje kæreste gang på gang kommer hjem og fortæller at han har måttet skifte vores barn på offentlige bænke, i barnevognen, på gulvet af badeværelser fordi der ikke er puslefaciliteter på herretoiletter! Restauranter, svømmehaller, tankstationer et. etc! Kan I ikke blive bedre til at imødekomme fædrene tak.

Opslaget har efterfølgende fået et hav af likes, kommentarer og delinger. 'Problemet' bliver heftigt debatteret - for er det overhovedet et problem?

Vi har spurgt Line Tornehøj Nielsen, Kristoffer Schou og Gitte Jensen fra Lorrys sendeområde, hvad de mener om (manglende) puslefaciliteter på herretoiletter. De har nemlig alle tre deltaget i debatten. Du kan dog også give dit besyv med - det gør du i afstemningerne længere nede i artiklen.

Line Tornehøj Nielsen - Mor til en pige på 2 år

Kristoffer Schou - far til en pige på 5 år

Gitte Jensen - Mor til fem voksne børn

De nye barselsregler