Ingen hjælp til trængt hospitalsprojekt

Der er ingen hjælp at hente fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at lette den trængte økonomi omkring byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland, der skal stå klar i 2020.

Med udsigt til en regning på mindst 18,6 millioner kroner til arkæologiske undersøgelser af byggegrunden - og et budget som i forvejen har skåret funktioner og arealer for 750 millioner kroner væk - har det fra flere sider været efterlyst, at Region Hovedstaden burde kunne bruge egne midler til at betale arkæologerne.

I et svar til den konservative sundhedsordfører Benedikte Kiær slår sundhedsministeren fast, at det er regionernes ansvar at sikre, at projekterne gennemføres inden for den fastlagte investeringsramme, der er bindende i hele projekt-perioden.

Det betyder altså, at der kun må bruges de godkendte 3,8 milliarder kroner til at bygge hospitalet for - og ikke en krone mere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er ikke noget at hente hos ministeren. Der er den økonomiske ramme der er afsat, så alt andet er en vildfarelse, siger Kirsten Lee (Rad), der er formand for regionsrådets politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland.

Af Region Hovedstadens ansøgning om midler fra statens Kvalitetsfond fremgår det, at der er sat 190 millioner kroner af til uforudsete omkostninger til hospitalsprojektet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere