Ingen giftig jord under prins Christian

Prins Christian kan sagtens lege "jorden er giftig" på legepladsen i sin børnehave uden at være bange for, at jorden faktisk er giftig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Børnehaven Dronning Louises Børnehus i Fredensborg ligger på gammel plantagejord, og derfor blev der sidste år taget jordprøver på institutionen for at sikre, at jorden på legepladsen ikke indeholdt rester af sprøjtemidler fra plantagedriften. Nu har prøver vist, at jorden på ingen måde er forurenet, og dermed slipper prins Christian, lillesøsteren prinsesse Isabella og børnehavens andre børn for at skulle være ekstra forsigtige.
Institutionen Endruphuset på samme vej er dog ikke helt så heldig, skriver Frederiksborg Amts Avis. Her er jorden lettere forurenet, men risikoen ved at lege i jorden er så beskeden, at jorden ikke skal skiftes ud. Den svarer nemlig til risikoen ved at spise almindelig dansk kost, og derfor opfordrer Fredensborg Kommune til, at børnene i Endruphuset får begrænset kontakten til jorden og vasker hænder efter leg udendørs.
- Vi er glade for at få vished for, at der ikke er kraftig forurening i jorden, og det er godt at vide, at vi trygt kan lade børnene lege. Vi skal selvfølgelig stadig iagttage de forholdsregler, der er for omgang med jord, der er defineret som lettere forurenet, siger Hanne Berg, udvalgsformand for Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik