Ingen giftig jord under prins Christian

Prins Christian kan sagtens lege "jorden er giftig" på legepladsen i sin børnehave uden at være bange for, at jorden faktisk er giftig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Børnehaven Dronning Louises Børnehus i Fredensborg ligger på gammel plantagejord, og derfor blev der sidste år taget jordprøver på institutionen for at sikre, at jorden på legepladsen ikke indeholdt rester af sprøjtemidler fra plantagedriften. Nu har prøver vist, at jorden på ingen måde er forurenet, og dermed slipper prins Christian, lillesøsteren prinsesse Isabella og børnehavens andre børn for at skulle være ekstra forsigtige.
Institutionen Endruphuset på samme vej er dog ikke helt så heldig, skriver Frederiksborg Amts Avis. Her er jorden lettere forurenet, men risikoen ved at lege i jorden er så beskeden, at jorden ikke skal skiftes ud. Den svarer nemlig til risikoen ved at spise almindelig dansk kost, og derfor opfordrer Fredensborg Kommune til, at børnene i Endruphuset får begrænset kontakten til jorden og vasker hænder efter leg udendørs.
- Vi er glade for at få vished for, at der ikke er kraftig forurening i jorden, og det er godt at vide, at vi trygt kan lade børnene lege. Vi skal selvfølgelig stadig iagttage de forholdsregler, der er for omgang med jord, der er defineret som lettere forurenet, siger Hanne Berg, udvalgsformand for Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Hunde nær

Her dræber løse hunde et rådyr: -Det lignede noget fra Discovery Channel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere