Indvandrere sender milliarder hjem til familien

De mange små pengeoverførselsbutikker på Nørrebrogade sørger for at indvandrere sender op mod 10 milliarder kroner til deres slægtninge i for eksempel Somalia.

Mahamoud Adam fra Rødovre er en af de mange, der hver måned sender op mod 600 kroner til familien i hjemlandet. Pengene går til mad og skolegang.
Men den gode gerning giver en trængt økonomi, og så er der ikke råd til at børnene går til svømning, bordtennis eller fodbold. Og det skader integrationen, mener integrationsformand i Ballerup Kommune, Musse Seikh.
- Integration foregår ikke i klasseværelserne, men i foreningernes Danmark. Det er her man lærer om samfundet, sproget og de forskellige elementer, der findes i det danske samfund, forklarer han.
En løsning kunne være at lade indvandrere trække beløbet de overfører penge til trængte familiemedlemmer fra i skat, mener Musse Seikh. På den måde, ville der være flere penge tilovers til fritidsaktiviteter. Men det afviser Venstres skatteminister Kristian Jensen.
Hvert år sender indvandrere i den vestlige verden op mod 1.500 milliarder kroner hjem til deres familier i ulandene.
Alene fra Danmark sendes 10 milliarder kroner til slægtninge i oprindelseslandene - det svarer til den samlede årlige danske ulandsbistand, skriver Politiken.
Afgørende betydning
Forskning fra FN's Fond For Landbrugsudvikling, IFAD, viser, at pengene har afgørende betydning:
- Hvis pengene forsvandt, ville man meget hurtigt se økonomiske og sociale kriser, siger programleder i IFAD, Pedro de Vascon-celos.
Flere integrationseksperter fremhæver, at det er en stor økonomisk byrde for indvandrerne med en i forvejen stram økonomi at sende penge til slægtninge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere