Indvandrerbørn fjernes med tvang

Op mod 80 procent af alle tvangsfjernelser i København drejer sig om børn med anden etnisk baggrund, skriver Politiken onsdag. Flere medlemmer af kommunens børn og unge-udvalg, der behandler sagerne, er dybt foruroliget over omfanget.

»Vi har nærmest ikke et møde i udvalget uden sager om børn med anden etnisk baggrund. Integrationen halter, og de sociale myndigheder må skride tidligere ind for at vende udviklingen«, siger udvalgets afgående formand, løsgængeren Jette Bautrup til Politiken. Hun afgøre sammen med to politiske kolleger, en dommer og en børnesagkyndig, hvilke børn der skal anbringes uden for hjemmet.
I år har udvalget behandlet omkring 140 sager om tvangsfjernelser, og selv om der ikke bliver ført statistikker på etnisk oprindelse, hæfter flere udvalgsmedlemmer sig ved overvægten af sager om nydanskere med rødder i f.eks. Tyrkiet, Libanon og Somalia.
Ofte drejer det sig om børn af traumatiserede eller psykisk syge forældre, der er svære at hjælpe på grund af store sociale og sproglige problemer. Men dertil kommer en række sager om unge piger, der skal tvangsgiftes, og som derfor bliver tvangsfjernet under anonymitet og store sikkerhedsforanstaltninger.
Også et af børneudvalgets sagkyndige medlemmer, psykologen Birgitte Helmstedt, bekræfter udviklingen, som hun kalder »beskæmmende«.
»Ofte er vi for sent ude, når børnene nærmer sig teenagealderen. Indsatsen burde sættes ind allerede i børnehaven. Det drejer sig ikke mindst om at forbedre børnenes og mødrenes sproglige kompetence, så det er lettere at hjælpe«, siger hun til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere