Indsats mod indbrud har slået fejl

En øget indsats over for indbrud i Midt- og Vestsjællands Politi har ikke haft den tilsigtede virkning i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

I årets første ni måneder har der været 31 procent flere indbrud i kommunen i forhold til samme periode sidste år. Det er en stigning på 200 anmeldte indbrud fra 637 til 837.

Fra starten af året har Midt- og Vestsjællands Politi sat særligt fokus på indbrud og sat et mål i deres strategi om to procent færre anmeldelser.
- Det får vi svært ved, som det ser ud i øjeblikket. Jeg ved ikke hvorfor, det er helt tilfældigt, hvilke områder der bliver ramt, siger politiets kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen.
Han hæfter sig dog ved, at antallet af sigtelser for indbrud er steget i hele politikredsen, fordi politiet også opklarer flere indbrud end tidligere.

Også på andre områder er der sket markante stigninger i anmeldelserne. Antallet af narkosager er steget med 66 procent i perioden fra 314 sager sidste år til 523 i år. Det glæder dog kun politiet.
- Når der kommer flere sager om narko, er det, fordi vi sætter fokus på det. Der er ikke nogen sager, hvis ikke vi handler på det, men det betyder jo ikke, at sagerne ikke er der, siger Carsten Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik