Indsats mod indbrud har slået fejl

En øget indsats over for indbrud i Midt- og Vestsjællands Politi har ikke haft den tilsigtede virkning i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

I årets første ni måneder har der været 31 procent flere indbrud i kommunen i forhold til samme periode sidste år. Det er en stigning på 200 anmeldte indbrud fra 637 til 837.

Fra starten af året har Midt- og Vestsjællands Politi sat særligt fokus på indbrud og sat et mål i deres strategi om to procent færre anmeldelser.
- Det får vi svært ved, som det ser ud i øjeblikket. Jeg ved ikke hvorfor, det er helt tilfældigt, hvilke områder der bliver ramt, siger politiets kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen.
Han hæfter sig dog ved, at antallet af sigtelser for indbrud er steget i hele politikredsen, fordi politiet også opklarer flere indbrud end tidligere.

Også på andre områder er der sket markante stigninger i anmeldelserne. Antallet af narkosager er steget med 66 procent i perioden fra 314 sager sidste år til 523 i år. Det glæder dog kun politiet.
- Når der kommer flere sager om narko, er det, fordi vi sætter fokus på det. Der er ikke nogen sager, hvis ikke vi handler på det, men det betyder jo ikke, at sagerne ikke er der, siger Carsten Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere