Indmad er yt

Lugten af stegt lever eller hjerter i flødesovs breder sig sjældent i de danske køkkener. Vi gider nemlig ikke spise indmad, skriver metroXpress.

»Når folk går i supermarkedet,
lægger de det ned i kurven, som de ved, familien kan lide, og
her fravælger de indmaden til fordel for noget mere sikkert,«
siger fødevarekonsulent i Dansk Landbrug Else Nørgaard og
fortæller, at hvor det før i tiden var naturligt at spise alle
dele af dyret, er det nu mest sandsynligt, at indmaden ryger ud
som affald og bliver til dyrefoder i stedet for middagsmad.

»Forbrugeren går glip af både et sundhedsmæssigt og et
bæredygtigt aspekt, når de fravælger indmaden. Lever er en god
kilde til jern og det er godt for miljøet at spise så meget af
dyrene som muligt.

Men desværre er der mange forældre, der er
blevet tvunget til at spise lever som børn, og som derfor ikke
serverer det for deres egne børn,« siger Else Nørgaard til
metroXpress. En af dem, der har mærket den faldende interesse
for indmaden, er slagteren Lars Ville, der har været i faget i
40 år og har Ville's Slagtehus i Hejls ved Kolding. »Vi sælger
helt sikkert mindre i forhold til tidligere.

Salg­et har været
jævnt faldende, og det skyldes helt klart folks fordomme. Vi har
dog ikke noget problem med at sælge det som slagtilbud, hvor man
får et halvt kilo indmad for 4,95. Det får hunde og katte ofte
glæde af,« siger Lars Ville til metroXpress.

Hos
brancheforeningen Danske Slagtermestre erkender formand Leif
Wilson Laust­sen, at det absolut ikke er indmad, landets
slagtere sælger mest af, og hvis det ryger over disken, er det
oftest den ældre generation, der køber det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik