Indbrudsbølge: 1700 vil sms-hjælpe politiet

Det går stærkt med tilmeldingerne til politiets nye sms-tjeneste Tryk Politi. På godt en uge efter, at politiet sendte det nye indbrudsredskab i luften, har 1696 borgere i Nordsjælland sagt ja til, at de vil modtage sms fra politiet, hvis der er indbrud i deres nabolag. Alene i weekenden har 400 borgere tilmeldt sig, skriver Frederiksborg Amts Avis.      

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

 - Antallet af tilmeldte viser med al ønskelig tydelighed, at borgerne i Nordsjælland ønsker at hjælpe. Vi har ikke turde have nogle forventninger til, hvor mange, der ville meldte sig til. Men vi er superglade over, at folk vil være med, siger politiinspektør Lisbeth Jessen fra Nordsjællands Politi.

 Politiet lancerede det nye værktøj til indbrudsbekæmpelse forrige fredag. Sms-tjenesten går ud på, at politiet kan sende for eksempel signalementer ud til borgerne, når der er et indbrud i gang i deres kvarter. Borgerne kan så hjælpe politiet med fange tyven ved at sende en sms tilbage, hvis de ser ham.

      - Tilmeldingerne viser også, at vi kan bruge redskabet, for det er jo ikke noget værd, hvis folk ikke ønsker at være med, siger Lisbeth Jessen.
     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik