Ildrøde tal og usikker fremtid i Brøndby

Brøndby taber op mod en kvart milliard i 2012, og forhandlinger med investorer er brudt sammen. Nu skal en aktieemission i det nye år bringe klubben på fode.

Den håbede og varslede redningsplan blev udsat endnu engang, og samtidig varslede Brøndby IF, at bundlinjen for 2012 kommer til at blive ildrød: Svimlende 245-250 millioner kroner bliver underskuddet på, og dermed forsvinder størstedelen af klubbens egenkapital.

Selv om der altså ikke kom konkrete løsningsforslag på bordet, som skal redde den voldsomt betrængte superligaklub, var det altså ikke uden dramatik, da Brøndby fredag ved middagstid udsendte regnskabet for tredje kvartal med en uges forsinkelse.

Hvor klubbens egenkapital for blot et år siden lød på 341,5 millioner kroner, er den i dag kun på 86 millioner. Det skyldes, at klubben har valgt at nedskrive værdien på blandt andet Brøndby Stadion.

Uafklaret, hvem der skal redde den økonomiske kollaps

- Vi har taget konsekvenserne af udviklingen i samfundet samt Brøndby IF's nuværende situation og har nedskrevet vores aktiver ganske voldsomt, især på vores stadion, sådan at værdien afspejler dagens situation, lød forklaringen fra konstitueret direktør i Brøndby IF, Tommy Håkansson.

Hvem der skal redde Brøndby fra økonomisk kollaps er endnu uafklaret. Det vakte ellers håb om, at klubben havde en konkret fremtidsplan klar, da man udsatte kvartalsregnskabet i en uge.

Men i investorspørgsmålet konstaterer klubben blot, at forhandlingerne med tidligere direktør Frank Buch-Andersen om en stor investering i klubben ikke er lykkedes. Det bekræfter Frank Buch-Andersen selv.

- Det handler om, at vi havde nogle krav, som Brøndby ikke ville opfylde, siger Buch-Andersen.

Håbet er ikke forsvundet, siger fodboldøkonom

Et af sine krav fik han dog opfyldt. Det ligger nemlig fast, at opdelingen i A-aktier og B-aktier i klubben nu bliver ophævet. Det skal være lokkemad for kommende investorer, når Brøndby vil foretage "en større aktieemission" i starten af det nye år.

Fodboldøkonom Jesper Jørgensen mener fortsat, at der er håb om, at klubben kommer på fode.

- Klubben er presset, men håbet er endnu ikke forsvundet. Det væsentlige er, hvad fremtiden byder på. Kommer der nye investorer, og hvordan vil de finde penge til korttidsfinansiering. De forhold er endnu ikke faldet på plads, siger Jesper Jørgensen.

Aktionærerne var ikke imponeret over fredagens udmeldinger fra Vestegnen. I løbet af et par timer efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, var prisen på en Brøndby-aktie faldet med 17,7 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik