Idrættens top: København er et sportsligt uland

Hovedstaden sakker længere og længere bagud, når det gælder om at trække store internationale sportsbegivenheder til landet. Det skriver Politiken.

En række af dansk idræts spidser begræder samstemmende, at København efter mere end 10 års arbejde og et utal af kuldsejlede planer, stadig savner en moderne indendørs arena, der kan rumme slutrunder i alt fra håndbold og volleyball til bordtennis og ishockey.

»Det er fattigt, og jeg er alvorligt bange for, at København er et sportslig uland inden for meget få år«, siger formand for Team Danmark, Carl Holst, der bakkes op af sin kollega i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard.

»Det er tankevækkende, at København mangler en multiarena. Konsekvensen er, at stadig flere begivenheder aldrig kommer til Danmark, og dem, der gør, havner for en stor dels vedkommende i stedet i provinsen«, siger DIF-formanden.

Et blik i kalenderen afslører, at VM i landevejscykling er det eneste større idrætsarrangement, der med sikkerhed skal afvikles i København. Sammenligner man med byerne i provinsen, står eksempelvis Herning med sin nyopførte multiarena bag begivenheder som EM i bordtennis i 2012. Herning har også en pæn andel i EM i håndbold for kvinder til december samt EM i fodbold for ungdomslandshold til sommer.

Og oven i kommer så formentlig EM i herrehåndbold i 2014, som Danmark fik tildelt for en god uge siden.

Formanden for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Rasmussen, indrømmer, at forbundet udarbejdede hele budmaterialet for slutrunden med Herning i kikkerten, men uden København.

»Vi udelukker ikke København. Men vi har altså savnet en egnet arena i mere end 10 år«, siger Per Rasmussen.

Udsigten til, at EM i herrehåndbold ender i provinsen, har fået København Kommunes kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) at »sætte turbo på« at finansiere et mere eller mindre færdigt projekt i Ørestad. »Det ville være brandærgerligt, hvis København ikke bliver en del af et håndbold-EM, men det er bare ikke så enkelt at rejse pengene nu, som det ville have været for et par år siden«, lyder det fra Pia Allerslev.

Kommunen allierede sig i foråret med fonden Realdania og udviklingsselskabet By & Havn for at få penge til en multiarena, men trioen mangler stadig omkring halvdelen af den milliard kroner, som projektet forventes at koste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere