I København kan Enhedslisten godt spare penge

Mens Enhedslisten på Christiansborg i disse dage under forhandlingerne om næste års finanslov presser på for at få finansministeren til at bruge ekstra 1,5 milliarder kroner på en såkaldt velfærdspakke, har partiet få hundrede meter derfra på Københavns Rådhus netop indgået en aftale om næste års budget med de tre regeringspartier samt Dansk Folkeparti.

En budgetaftale, som betyder, at Københavns Kommune næste år skal finde 344 millioner kroner gennem såkaldte effektiviseringer for at kunne få budgettet til at hænge sammen. Det skriver Dagbladet Information.

Og en budgetaftale, som får politiske iagttagere af københavnsk lokalpolitik til at tale om »den stille revolution«, da både røde demonstranter og faner har glimret ved deres fravær på Rådhuspladsen (for nærværende er Enhedslisten ud over København kun med i budgetaftalen i Helsingør).

Ifølge Jon Kiellberg, redaktør og politisk analytiker i Dansk Kommunikationsforening, skyldes det, at finanskrisen har skabt større forståelse for, at »kommunen skal køre længere på literen«:

»Det øgede politiske og økonomiske manøvrerum og de nye muligheder hos det røde bystyre har opvejet de massive effektiviseringer og besparelser.

For Enhedslisten på Rådhuset har pragmatisme og realpolitisk indflydelse vejet tungere end de ufravigelige socialistiske krav og standpunkter, man ikke viger en tomme fra i Liste Ø's ledelse på Borgen«.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere