I en lagerhal på Vestegnen vil Anders på 14 særlige etager ændre vores fødevareproduktion

I Taastrup er et kæmpe byggeri med landbrug inddelt i reoler ved at revolutionere fødevarebranchen.

Man skal både have maske, dragt og hårnet på for at komme tæt på planterne i Nordic Harvest:

- Vi producerer i et rent miljø, fordi vi ikke bruger nogen sprøjtemidler, siger Anders Ostenfeld Riemann, der er stifter og direktør i Nordic Harvest, som for to år siden startede sin 14-etagers-grøntdagsproduktion i en hal ved siden af Grønttorvet i Taastrup.

Her er alt i planternes liv styret, så de får de mest optimale forhold fra frø til høst.

- Planterne lever utroligt meget bedre, end de gør ude på landet, siger Anders Ostenfeld Riemann.

I Nordic Harvest finder planterne aldrig ud af, om det er sommer eller vinter, før de bliver høstet og lander på spisebordet som friske ingredienser i en salat.

- Vi er nu oppe på at høste 17 gange om året. Og for nogle plantetypers vedkommende, kan vi komme op og høste 30 gange om året, når vi får ændret lidt ved teknologien og udvidet. Og det gør vi per vækstareal i alle 14 etager, så derfor er det mere end 100 gange mere effektiv, når man tænker på brug af landarealer, siger Anders Ostenfeld Riemann.

Du kan se meget mere til Nordic Harvest i videoen herunder:

VTS Thumb
Serie

Viljen til Succes

De sørger for at holde hovedstadsområdet i gang. De producerer, servicerer og genererer ideer - til gavn for både bundlinje og beskæftigelse. Men det er hårdt arbejde at skabe en succesfuld virksomhed. Det kræver mod, visioner, værdier og ikke mindst vedholdenhed. Det kræver viljen til succes. 

 Se serien her

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik