I denne uge intensiverer politiet jagten på sprit- og narkobilister

Landet over vil politiet i denne uge have særligt fokus på bilister, der kører i spiritus- eller narkopåvirket tilstand.

Bilister, der kører med narkotika eller alkohol i blodet, udgør en trussel for trafiksikkerheden.

Politiet gennemfører derfor landet over fra mandag den 3. juni til og med mandag den 10. juni en målrettet indsats mod denne gruppe bilister, oplyser Rigspolitiet.

quote Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre

Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.

Der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

- Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

Sæt bilen, hvis du er i tvivl

Fra 2012 til 2017 er 195 trafikanter blevet dræbt, og lidt mere end 1300 er kommet alvorligt til skade i spiritusuheld. Ifølge Christian Berthelsen er der derfor god grund til at stoppe bilister med sprititus i blodet.

- Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå, siger han.

Den målrettede indsats i de to uger sker i en række af fælleseuropæiske TISPOL-kontroller (Det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde), ligesom indsatserne tillige er koordineret med Sikker Trafiks kampagne "Stop spritkørsel". 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere