Hvis du bliver akut syg: Til næste år skal du lære et nyt nummer

Landet over kan man ringe til regionernes akuttelefoner, hvis man er syg. Fra næste år indføres der et fælles nummer.

I Region Hovedstaden ved de fleste det godt.

Hvis man bliver akut syg og har brug for hjælp - men ikke er så syg, at man skal bruge en ambulance - så ringer man 1813.

Men hvis man nu er taget på besøg hos elskelige, gamle faster Fie, der bor 20 kilometer syd for Køge - ja så er man i Region Sjælland, og så skal man ringe 70150708.

Og bevæger man sig videre mod Fyn og Jylland på andre familiebesøg, ja så er det nogle helt tredje, fjerde og femte numre, man skal ringe til, hvis uheldet er ude.

Men fra næste år indfører regionerne et fælles nummer - 113.

Danske Regioner understreger over for TV 2 Lory, at de gamle akutnumre ikke tages ud af drift - så man gør altså intet forkert, hvis man også i fremtiden trykker 1813 - men det vil være det nye 113, der bliver markedsført.

Nummeret tages i brug i løbet af 2019, og til den tid vil det være sådan, at man bliver stillet videre til centralen i den region, man ringer fra. Så ringer man 113 fra en adresse i region Hovedstaden, så er det altså også medarbejderne på det nuværende 1813, der besvarer opkaldet.

I starten vil det nye nummer kun kunne henvise til regionernes akuttilbud - men det er regionernes langtrækkende ambition, at nummeret også skal kunne henvise til andre former for hjælp - for eksempel besøg af kommunale akutteams eller tidsbestilling hos egen læge.

Men som regionerne understreger - 1813 i Region Hovedstaden,  70150708 i Region Sjælland - og alle de andre akutnumre vil stadig virke, når de nye system bliver taget i brug.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere