Hvidt: En bagatelregel må ikke stoppe os

Målmand Kasper Hvidt nægter at tro på, at Dansk Håndbold Forbund vil afvise navnet KIF Kolding København.

Foto: Lorry

Fristen for at skifte klubnavn i håndboldligaen er for længst passeret for den nye danske håndboldklub KIF Kolding København, der er et samlet projekt af nogle af resterne fra AG København og Kolding IF.

Derfor har Dansk Håndbold Forbunds direktør sagt, at han ikke kan forestille sig, holdet spille under det nye navn i den kommende sæson, hvor klubben i stedet må spille som Kolding IF.

Men det kan målmand Kasper Hvidt ikke forestille sig er rigtigt.

- Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at DHF vil spænde ben for sådan et interessant projekt - som gavner alle i dansk håndbold - med en eller anden bagatelregel om, hvornår man skulle have indgivet et navn, siger Kasper Hvidt.

- Også fordi det er i deres egen interesse, at der er så store projekter og så store hold.

- Så vil jeg i hvert fald sige, man er i gang med at skyde sig selv i foden, lyder det fra den tidligere landsholdsmålmand.

Fristen for at skifte navn lå den 1. juli, men den nye håndboldklub opstod først bagefter, og derfor havde mændene bag ikke mulighed for at ansøge.

Alligevel lyder det fra DHF-direktør Henrik Jacobsen, at han ikke kan forestille sig, at klubben får godkendt det nye navn.

Og det har direktør Jens Boesen i den nye håndboldklub også hørt.

- Vi har erfaret, at det ikke er den letteste sag i verden at få navnet til at passe.

- Om vi så får lov til at kalde os det (KIF Kolding København, red.) af DHF, det kan jeg jo ikke svare på, for vi ansøger om det navn nu - eller har gjort - og så må vi så se, hvad de svarer, siger Boesen.

Jens Boesen sammenligner projektet med klubben Bjerringbro-Silkeborg, som også indeholder to bynavne. Og han håber derfor på fornuften.

- Vi håber jo ligesom i alle andre sager, at fornuften får lov til at råde, siger klubdirektøren.

Håndboldklubben begynder den nye sæson ude mod Skanderborg Håndbold den 5. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik