Hver dag i januar var der 14 danske familier, der mistede deres hjem

Antallet af danske familier på tvangsauktion i januar endte på 425. Det svarer til 14 familier per dag.

Hele 425 danske hjem røg på tvangsauktion i årets første måned, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det svarer til, at der hver dag i januar var næsten 14 familier, der modtog den kedelige nyhed om, at deres bolig røg på tvang.

Enfamiliehuse er klart hårdest ramt af tvangsauktioner, fulgt af ejerlejligheder og landbrugsejendomme. Det er især gået hårdt ud over familier i Region Sjælland med Region Hovedstaden på andenpladsen.

Den økonomiske krise er trukket i langdrag

Ifølge Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, skyldes det høje antal tvangsauktioner, at den økonomiske krise er trukket i langdrag.

- Boligmarkedet har efterhånden ligger underdrejet i over fem år, og der er steder i landet, hvor det er oprigtigt svært at sælge en bolig, så snart den skiller sig lidt ud fra nutidens gængse ønsker til plantegning, beliggenhed og moderniseringsgrad, siger hun.

- Står man derfor i en situation, hvor dødsfald, skilsmisse, sygdom eller andre uventede begivenheder vender hverdagen på vrangen, så kan en tvangsauktion vise sig at være eneste hurtige udvej, tilføjer Lise Nytoft Bergmann.

Det højeste tvangsauktionsniveau var i 1990

Selvom niveauet for tvangsauktioner er højt, så er der stadig et stykke vej op til det hidtil højeste niveau fra 1990, hvor gennemsnittet lå på 1695 om måneden.

- Omfanget af tvangsauktioner i dagens Danmark er i lyset af det store boligprisfald ikke skræmmende højt. Under kriserne i både 1980'erne og 1990'erne var omfanget tre til fire gange så højt, siger Lone Kjærgaard, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Der er ingen tvivl om, at det skyldes, at vi i dag er begunstiget af lave renter, mulighed for afdragsfrihed og at ledigheden samtidig ikke er steget markant, tilføjer hun i en kommentar.

Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere