Hvem ryger og drikker mest: Se det interaktive kort her

Druk og tobak på programmet i Helt Ærligt

I programmet Helt Ærligt på Lorry+ bliver der i aften sat kradse ord på debatten - hvem ryger og drikker mest. Udsendelsen kan du se klokken 19.55, og her på tv2lorry.dk kan du nu få tallene bag debatten. Det er næppe overraskende, at for mange drikker og ryger for meget i Danmark, men der er store lokale forskelle.

Og det er på Frederiksberg, man finder flest, der overskrider Sundhedsstyrelsens anbefalinger for alkoholforbrug. Her er det ifølge danskernessundhed.dk 28.9 procent af befolkningen fra 16 år  og op, der indtager mere end anbefalet. Til gengæld er det i Halsnæs, man finder flest storrygere (mere end 15 cigaretter om dagen) De mindst rygende finder man i Rudersdal - her er 3,3 procent storrygere,  mens de mindst alkoholforbrugende bor i Høje-Taastrup, hvor 17,1 procent overskrider det anbefalede forbrug.

I Lejre kommune i Region  Sjælland er det højeste alkoholforbrug registreret - 21,9 procent af befolkningen overskrider anbefalingerne, men samme kommune ligger lavt, når det gælder rygning - 8,8 procent af dem over 16 kan beskrives som storrygere. Du kan nærstudere de mange tal i den interaktive grafik herunder.

Og så kan du følge slagets gang i Helt Ærligt på Lorry+ 19.55.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere