Husk p-skiven i weekenden, ellers bliver det dyrt, advarer p-firma

'Winter is coming' eller ihvertfald vintertid og, selvom de fleste mobiltelefoner selv indstiller vinter og sommertid, skal urene i bilen stadig indstilles manuelt, ellers kan det koste dyrt i p-afgift.

Hvad enten du har havemøbler eller ej, skal uret stilles en time tilbage søndag 27. oktober, når vi går over til vintertid.

De fleste mennesker med en halvmoderne telefon, er nok vant til at uret selv stilles en time frem eller tilbage, når vinter eller sommertid er over os.

quote P-vagterne har kun bilens p-skive at forholde sig til, når de skal kontrollere, om en bil har ret til at holde på p-pladsen

Alex Pedersen, direktør hos Q-Park

Helt så nemt er det dog ikke med uret i bilen, og det kan blive dyrt advarer, Alex Pedersen, direktør hos parkeringsfirmaet Q-Park.

Han minder om at bilister om at huske uret i bilen, så den elektroniske p-skive står korrekt.

- Vores job er at fjerne eller mindske misbruget af p-pladserne dér, hvor vi er blevet bedt om at føre opsyn. Det kan vi kun gøre ved at tjekke, om bilernes p-skiver er indstillet rigtigt. P-vagterne har kun bilens p-skive at forholde sig til, når de skal kontrollere, om en bil har ret til at holde på p-pladsen, siger Alex Pedersen.

Fakta om sommer og vintertid

Det kan godt tage dage at vænne sig tidsforskellen, selvom det kun drejer sig om en enkelt time. For forældre kan det være en ’mindre’ udfordring at få lagt ungerne på hovedpuden en time før man plejer, og mødetider og forvirring omkring busplaner er heller ikke usædvanligt, men koster ikke.

Derfor advarer Q-Park årligt bilisterne, men understreger samtidig, at vintertid ikke betyder, at der er flere p-vagter på arbejde på søndag.

- QPark har præcis samme bemanding 27 oktober som på alle andre søndage, siger Alex Pedersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere