Husejere i Storkøbenhavn skummer fløden ved salg

Der er store penge at hente ved et salg, hvis man har haft sit hus i fem år eller mere - i hvert fald, hvis huset ligger i Storkøbenhavn

Endnu en gang  er det boligejerne i det storkøbenhavnske område, der løber med guldet. Når boligen skal sælges, så er det boligejere i Storkøbenhavn, der kan stryge den største fortjeneste. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det danske boligsite har undersøgt salgsprisen for villaer og rækkehuse, der er købt i perioden 1. september 2009 til 31. august 2011 - og solgt igen 1. september 2014 og 31. august 2016. Tallene viser, at hvis boligerne ligger i for eksempel Lyngby-Taarbæk, Herlev, Dragør og Frederiksberg - ja så ender salget i dén med penge på kontoen.

I Lyngby-Taarbæk var der 53 hushandeler i perioden, og her er den gennemsnitlige fortjeneste meget høj.

 -Det er helt tydeligt, at det har været en særdeles god forretning at sælge sin villa eller sit rækkehus i bestemte kommuner i og omkring hovedstaden. Ser vi på Lyngby-Taarbæk alene, har hver af de 53 handler i gennemsnit sikret over 1,2 millioner kroner i fortjeneste til sælger. Det må siges at være et tilfredsstillende salg, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I 11 kommuner i har mere end ni ud af ti sælgere tjent penge på deres hussalg fem år efter, de blev købt, og de ligger alle i hovedstadsområdet. Den indbyrdes forskel mellem kommunerne er dog stor. Hussælgerne i Høje-Taastrup har i gennemsnit tjent 319.000 kr., mens husejere i Gentofte i gennemsnit har kunnet inkassere en millionfortjeneste på hele 1.847.000 kr.

Anderledes skidt står det til i andre dele af landet. I Haderslev, Slagelse og Sorø er det kun cirka en tredjedel af boligejerne, der sælger med fortjeneste.

-Det er ikke noget nyt fænomen, at boligmarkedet er polariseret, både hvad angår priser og salgstider. Hovedstaden sætter et enormt højt tempo, og mange andre områder i landet har vanskeligt ved at følge med. Det bekræftes, når vi kigger på de 19 lavest placerede kommuner på listen, hvor under halvdelen af husejerne tjente på deres hussalg”, siger Birgit Daetz.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere