Husejere i Rungsted vinder vandkamp

Hørsholm Kommune dropper plan om kloakering, der ville have kostet 370 Rungsted-borgere dyrt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hørsholm Kommune opgiver nu at tvinge 370 husejere i et villakvarter i Rungsted til at tilslutte sig nye kloakinstallationer, som skulle sikre området mod oversvømmelser. I stedet bliver det valgfrit for borgerene, om man vil separere regnvand fra spildevand på egen grund. Det kom frem ved et borgermøde i aftes, hvor blandt andre politikere, beboere og vandselskab deltog.

Forsyningsselskabet Hørsholm Vand har siden sidste efterår arbejdet med at skille kloakvand fra regnvand på vejene i området. Samtidig er der gjort klar til de stikledninger, der skulle ledes ind til de enkelte huse. Men efter massivt pres fra beboere er det tillæg til spildevandsplanen, som indeholdt den obligatoriske tilslutning, nu droppet.

- Vi har været for hurtigt ude, og det beklager vi som kommune. Men vi har taget ved lære af denne proces - både politikere, administration og Hørsholm Vand, siger borgmester Morten Slotved (K), der forventer, at kommunen med de nye kloakrør under vejene de kommende år kan forhindre overløb af spildevand til Øresund.

Mange andre steder i landet er man i gang med at indføre den obligatoriske separatkloakering, men ifølge borgmesteren er der særlige forhold at tage hensyn til i Hørsholm.

- Vi har nogle meget store boliger, hvor omkostningerne ved at separatkloakere er markante for den enkelte i forhold til i andre kommuner, siger Morten Slotved.

Flere grundejere har indhentet tilbud på, hvad det ville koste at tilslutte sig til den nye kloakering, og priserne gik helt op til 300.000 kroner for en enkelt husstand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere